توضیحات مختصر محصول

 کارشناسان متفق القول اند که بهترین زمان برای پرورش ملکه در هر منطقه بهار می باشد . منظور از بهار زمانی است که بیشترین مقدار از گل را در محیط داشته باشیم . امکان دارد در اول فروردین در حالی که در جنوب کشورمان زمان برداشت عسل باشد در آذربایجان یا اردبیل شکوفه و گل درختان هنوز باز نشده باشند . در جنوب کشور فصل بهار را پشت سر گذاشته و در اردبیل و آذربایجان هنوز به فصل بهار نرسیده ایم .


در بهار زنبورداران ، اکثر درختان و گیاهان فعالیت حیاتی خود را آغاز نموده اند و در پی آن حجم زیادی گرده (که در پرورش نوزادان و ملکه نقش بسیار مهمی دارند ) و شهد در محیط جریان دارند ، شرایط اقلیمی مطلوبی برای فعالیت زنبوران مهیا شده ، پرورش زنبور نر در تمام کلنی ها متداول می باشد ، بیشترین جمعیت کارگر جوان در این فصل بدست آورد  و ..... می توان از بهار هر منطقه به عنوان بهترین منطقه برای پرورش ملکه و جفت گیری آن به حساب آورد .                                                                  

انتخاب منطقه مناسب برای پرورش ملکه

          در دو صورت کلنی اقدام به پرورش ملکه جدید می نماید . قبل از بچه دهی و در مواقع اضطراری مثل مرگ اتفاقی ملکه . در هر صورت پس از انتخاب تخم یا لارو مورد نظر از سوی کارگران توجه خاصی به ملکه آینده کلنی می شود . پس از تفریخ تخم لارو ملکه ، نسبت به سایر کیس های کلنی غذای بیشتری (ژله رویال ) به این نوزاد خورانده می شود که این  حجم زیاد ژله رویال سبب می گردد که لارو رشد بیشتری نماید . به هر حال پس از سپری شدن 13 روز (16 روز دوره رشد ملکه از تخم تا ملکه کامل است ) ملکه باکره از حجره خود خارج شده و پس از گذراندن حدود 6 تا 10 روز و رسیدن به بلوغ کامل در یک بعد از ظهر گرم از کندو خارج شده تا جفت گیری نماید .

  ملکه که در 3 تا 5 روزگی پرواز آشنایی را انجام داده و محیط را به خوبی می شناسد در آسمان با 7 الی 17 زنبور نر جفت گیری نموده و پس از حدود نیم ساعت در حالی که جسمی سفید رنگ در انتهای شکم او قرار دارد به کلنی خود باز می گردد . ملکه جفت خورده پس از 2 الی 3 روز شروع به تخم ریزی می نماید و دیگر تا پایان عمر 7 ساله خود کلنی را ترک نمی کند مگر طی بچه دهی . ملکه تنها زمانی ارزش پیدا می کند که با موفقیت جفت گیری کرده باشد و بتواند تخمگذاری نماید . در غیر این صورت به اندازه یک مگس بی ارزش خواهد  بود .

  متداول ترین روش برای پرورش مصنوعی ملکه روش دولیتل می باشد . در این روش ابتدا حجره های مومی مصنوعی را با استفاده از قالب های مخصوص تهیه و روی قاب پیوند به صورت عمودی چسبانده می شود . سپس از کندوی مادری (کندویی که از هر جهت (صفات اقتصادی ) مناسب باشد ) لاروهای یک روزه پیوند (انتقال ) می دهند . پس از پیوند لارو ، قاب مورد نظر را درون کندوی پرستار که مملو از زنبوران کارگر جوان است قرار می دهند . پس از اینکه فنجانک های ملکه از سوی کارگران پذیرفته شده ، تغذیه و در نهایت پوشیده شدند یک روز قبل از تولد ملکه ها ، هر کدام از شاخون ها را به کندوچه های هسته ای انتقال می دهند . کندوچه های هسته ای کندو هایی با حجم کوچک و حاوی تعداد کمی (حدود یک لیوان ) زنبور کارگر جوان می باشند. که ملکه را پس از تولد مورد توجه و رسیدگی قرار می دهند و زمینه را برای انجام پرواز جفت گیری مهیا می سازند . تعداد کم کارگران در کندو چه های هسته ای عمل پروش ملکه را اقتصادی تر نموده و کاهش هزینه را در پی خواهد داشت .

پایه و فنجانک برای تولید سلول ملکه

فایل پاورپوینت 30 اسلاید

نمایش بیشتر
قیمت محصول

33,800 تومان

قوانین استفاده

خرید محصول توسط کلیه کارت های شتاب امکان پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود محصول در اختیار شما قرار خواهد گرفت و هر گونه فروش در سایت های دیگر قابل پیگیری خواهد بود.